Veelgestelde vragen

1 Verzenden en afhalen
1.1 Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
Tenzij anders vermeld in de levertijd van het artikel, worden alle bestelllingen die op werkdagen voor 14:00 uur zijn besteld en betaald, binnen twee dagen verzonden. In principe is je bestelling de dag na verzending in huis. Dit is een indicatie, wij kunnen dit niet garanderen.

Heb je artikelen besteld met verschillende levertijden, dan wordt de gehele bestelling in één keer verzonden, nadat alle artikelen op voorraad zijn.

1.2 Kan ik mijn bestelling ook afhalen?
Nathis heeft enkel op afspraak een afhaallocatie. Na het plaatsen van jouw bestellling wordt zo snel mogelijk contact met jou opgenomen om een afhaaldatum en –tijd te plannen.
Je kunt tijdens de bestelling ook kiezen om je pakketje af te halen bij een PostNL afhaalpunt bij jou in de buurt.

2 Betalen
2.1 Ik heb mijn betaling overgemaakt naar de rekening van Nathis. Wordt mijn bestelling ook verzonden als ik een schermprint van de betaling mail?
Nee. Een bestelling wordt alleen verzonden als:
– het direct is betaald tijdens de bestelling (met Ideal, Credit Card, Paypal, etc.)
– het geld is bijgeschreven op de rekening van Nathis

Een schermprint van een betaling wordt niet geaccepteerd als bewijs van betaling.

2.2 Er is iets mis gegaan met de betaling van mijn order. Wat moet ik nu doen?
Indien je je geregistreerd hebt als klant, dan kun je al je bestelgegevens zien in Mijn Account. Je kunt dan ook je betaling voldoen.

Heb je afgerekend als gast, dan kun je een mail sturen naar info@nathisgifts.com. Je ontvangt via de mail instructies over hoe je alsnog kunt betalen.

3 Bestellen
3.1 Waarom is er een minimum orderbedrag?
Bestellingen die kleiner zijn dan het minimumorderbedrag zijn niet kostendekkend. Nathis hanteert daarom een minimumorderbedrag van €10,00.