Yeah, it is summertime!

Het schooljaar is alweer bijna om en als ik om mij heen kijk, lijkt het alsof de agenda’s voller zitten dan normaal. Nog eventjes en dan kan hopelijk iedereen lekker genieten van een welverdiende vakantie. Lees in onze nieuwste blog hoe Nancy hier naartoe leeft.

 

Lieve Wendy,

Nog een paar weken en dan is het schooljaar alweer voorbij! Dan heb ik volgend jaar twee kids in de bovenbouw. Blijft ongelofelijk toch hoe snel de tijd vliegt. Kinderen zijn net als ieder jaar weer helemaal aan toe aan de vakantie, op school is het nog een beetje freewheelen, weinig huiswerk, juffendagen en natuurlijk het klapstuk van het jaar: het schoolkamp. Sanne heeft inmiddels een geweldig superheldenkamp gehad zoals je weet; al dagen van te voren de tas ingepakt en met big smile op avontuur.😊 Moet toch speciaal zijn voor die kids. Vroeger hadden wij alleen in klas 6 een kamp en dat was natuurlijk al superspannend, maar deze kids gaan al met vier jaar als piraatjes een nachtje uit logeren, superstoer toch!!

Zo zijn er allemaal leuke dingen aan het einde van zo ’n schooljaar en ook best nog wel even druk! We hebben nog de eindejaars dansshow in een echt theater en een heuse gitaarshow in het vooruitzicht. En niet te vergeten nog een paar sporttoernooien. Daar wordt ook tegenwoordig een feestje van gemaakt, zo had Sanne laatst een hockey verkleedtoernooi. Nog snel alle ouders een outfitje scoren bij de SoLow. Zo betraden de meisjes het veld als politie agentjes incl. handboeien en een lol dat ze hadden. Vaak denk ik: wat hebben de kids van tegenwoordig het toch goed met een hoop gave hobby’s en veel keuze uit van alles en nog wat. Vroeger, ja ik weet het ik klink heel oud, was het leventje als kind iets overzichtelijker… in principe deed je één sport/hobby en was een activiteit of uitje echt bijzonder. Nu lijkt het soms een aaneenschakeling van alleen maar hoogtepunten. En ja, daar werken alle ouders graag aan mee; we willen allemaal onze kids alles geven en ze een onbezorgde jeugd bezorgen!

Maar ook wil ik tegelijkertijd dat ze beseffen dat ze het heel goed hebben hier en dat het allemaal niet vanzelfsprekend is. Je wilt tenslotte niet dat het verwende kinderen worden, die nergens meer blij mee zijn straks en alles voor lief nemen. Soms zoek ik daar nog wel eens de balans. Aan de ene kant heb je de neiging om je kids lekker te verwennen, maar soms wil je ook een punt maken en zeggen dat ze niet altijd hun zin kunnen krijgen en gewoon NEE zeggen. Dat blijkt soms even moeilijk te accepteren, maar is dan ook wel weer snel vergeten…

Ook zo’n hoogtepuntje is natuurlijk het verjaardagsfeestje met de vrienden en vriendinnen!!! Al weken van te voren is er de voorpret van de activiteit kiezen, tot uitnodigingen schrijven en uitdelen, tot de spanning van welke kadootjes ze krijgen. Een ding is zeker dat een feest met jongens anders is dan met meisjes. Ik heb het laatst weer ervaren met de girlsparty van Sanne. Uiteindelijk na heel wat jumping jacks in het trampoline park kwamen we weer thuis om te beginnen aan de slijmparty. Met die meiden is dit geen enkel probleem, blijven netjes aan tafel zitten, hebben het geduld om dat slijm perfect te maken.😊 Dit met jongens doen… no way!  Jongensfeestjes moet je niet thuis hebben; sterker nog, niet eens om alleen maar even te verzamelen en te eten. Ik kan me nog goed het eerste feestje van Daan herinneren. Even verzamelen thuis en dan door naar de feestlokatie was het idee. Zelfs een half uurtje thuis was te lang; het dak ging eraf, wat een drukte…hieper de pieper allemaal…daarna was het besluit snel gemaakt. Nooit meer een boysparty thuis!!

 

Einde school jaar betekent ook bijna vakantie! Wat kijken we daar allemaal naar uit! Heerlijk, even geen schooltijden, sporttrainingen, vroeg langs de lijn bij wedstrijden, hobbylessen….gewoon even geen verplichtingen……maar genieten van lange zomeravonden, beetje lanterfanteren, beetje zwemmen, BBQ’en en hangen met elkaar. Vrijheid is toch onbetaalbaar, gewoon doen waar je zin in hebt! Al doe je helemaal niets.😊 Yeahh, it is summertime! Fijne vakantie lieve allemaal!!

 

Liefs,

Nancy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *