Mama’s in het zonnetje

Elke week schrijft een moeder over het ouderschap. Deze week vertelt Nancy over de vakantie en moederdag, twee verschillende dingen waar je heel blij van kan worden als ouder. Veel leesplezier!

Waar naartoe ga jij op vakantie? Hoe heb jij moederdag gevierd? Vertel het ons…

 

Hi Nathasja,

Heel herkenbaar jouw verhaal over vakantie! Je merkt dat je als ouders twee weken alleen zon, zee, zwembad  ook wel saai begint te vinden en dat je meer behoefte hebt aan aktie en mooie dingen zien…….Ik vind jouw programmaboekje een goed idee, ga ik ook eens doen!

Ik weet nog goed vorig jaar onze vakantie in Italië. Ook wij wilden een dagje cultureel doen en dus op naar Venetië. Eenmaal daar hadden de kids meer oog voor de souvenirwinkels dan voor alle oude prachtige gebouwen. Nou ja, de boottocht vonden ze dan wel leuk, maar verder was het al snel, ‘hoe lang blijven we hier nog?’, ‘Hebben het zo warm pfff, willen terug naar de camping!’. Uiteindelijk eindigden we nog voor een happy meal bij de Mc Donalds, zodat de dag nog een feestelijke afsluiting had! Na deze dag was het weer veel vertoeven op de camping. Kortom: een voetbalveld, zwembad, strand, animatie en vakantievriendjes zijn de ingrediënten voor een geslaagde vakantie, meer is niet nodig voor jonge kids!

Ik hoor van vrienden met oudere kinderen dat de stedentripjes pas leuk worden rond een jaar of 12. Dus we kunnen alvast gaan uitkijken naar gezamenlijke tripjes naar bijvoorbeeld Londen, Parijs of Barcelona. De laatste stad is samen met Madrid al favoriet bij mijn zoon en dat is niet vanwege al het moois wat daar te zien is. 😊 Wat ik wel heb gemerkt, is dat dingen bekijken, zoals een museumbezoek in combinatie met iets actiefs, zoals een speurtocht of quiz, wel de aandacht vasthoudt. Zo was een bezoekje deze vakantie aan het Prinsenhof een succes en oh zo leuk in eigen stad….

Deze zomervakantie hebben wij voor het eerst nog geen plannen. We gaan last minute weg! Is het mooi weer in Nederland, blijven we misschien wel hier, leuke bestemmingen genoeg! Ik heb ook wel gemerkt dat alleen maar 30 plus graden voor kinderen niet per sé hoeft, want dat is soms ook een beetje te veel van het goede, zeker in combinatie met een beetje actie in speeltuin, sporten of op het strand. Dit keer ook even geen zin om 1300 km met de auto te reizen en weer in een lange file te belanden, zoals vorig jaar. Misschien wordt het wel een vliegreis? Vliegen alleen al is een hele belevenis, want de kids hebben nog nooit gevlogen en dit staat hoog op hun verlanglijstje….Leuk idee dat alles nog open ligt, we gaan het zien!

In ieder geval zit de zomer al in onze bol door het mooie weer van de afgelopen tijd, dus laat die zomervakantie maar komen! Heerlijk die quality time met het gezin, even niks, geen verplichtingen, hoop weer een paar boeken te lezen en helemaal zen terug te komen!

Ook is het weer tijd voor moederdag en worden alle mama’s figuurlijk in het zonnetje gezet! Hoe leuk en bijzonder is dat altijd! Zoals de voorpret die je meekrijgt van kadootjes knutselen en het verstoppen, top secret allemaal! Het ontbijtje op bed, week van te voren al vragen wat je lekker vindt, ze weer horen scharrelen in de keuken en dan net doen of je slaapt en van niets weet als ze op hun tenen de trap op lopen. En vervolgens de lieve woorden en knuffels van je kinderen en allemaal samen in het grote bed…… Een verwendag die iedere moeder verdient, echt één van die geluksmomentjes van het moederschap! Ik hoop dat jullie allemaal net zo genoten hebben als ik, lieve mama’s!!

Liefs, Nancy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *