Een stedentrip… een aanrader!

Elke week schrijft een moeder over het ouderschap. Deze week deelt Wendy haar ervaringen van het samen op reis gaan. Een hele onderneming, maar wel een mooie en speciale herinnering doe gekoesterd zal worden… hopelijk door beide reizigers! 

 

Hi Nancy,

 

In je blog had je het erover dat stedentripjes pas leuk worden met oudere kinderen…. laat ik deze meivakantie nou een stedentripje hebben gedaan met mijn (bijna) 12- jarige zoon. En wat was dat leuk! Super speciaal om met mijn grote zoon door Parijs te lopen.

Een aantal jaar geleden had ik eens terloops tegen hem gezegd dat als hij 12 werd, we samen een paar dagen naar Parijs zouden gaan, en dat heeft hij onthouden!! Als je terloops vraagt of ze de vaatwasser willen uitruimen zijn ze dat na twee minuten alweer vergeten, maar dit niet natuurlijk, haha.
Iedereen aan wie ik het vertelde riep dat ze dat toch wel heel wat vonden, alleen (samen) met mij zoon op pad gaan en dan ook nog naar Parijs! Ik werd er bijna een beetje bang van….

Op een regenachtige maandag was het dan zo ver, voorbereid en gepakt stonden we op Rotterdam Centraal klaar om aan ons avontuur te beginnen, de Thalys kwam aangereden en daar gingen we. Voordat we België hadden bereikt, was de bodem van onze enorme zak zelfgeschept snoep al in zicht! Na twee en een half uur trein kwamen we aan op Gare du Nord, en daar stonden we dan….waar moesten we heen?? Mijn grote zoon bleek opeens toch nog een behoorlijk klein jongetje en ik voelde de verantwoordelijkheid op mijn schouders drukken.


Nadat we een metrokaartje hadden gekocht bij een zeer chagrijnige Franse dame gingen we op zoek naar de juiste lijn (dat had ik, heel efficiënt thuis al opgezocht) maar ter plekke bleek dat door onderhoud deze lijn niet op Gare du Nord zou stoppen! Na wat gepuzzel en ronddwalen kwamen we bij de toegangspoortjes van een andere lijn uit waarmee we met wat omwegen toch bij ons hotel zouden moeten uitkomen.


Ik reis in Nederland zelden met het openbaar vervoer dus had geen idee waar het metrokaartje in moest om de toegangspoortjes te openen. Na het bestuderen van het apparaat stopte ik het kaartje in het gleufje bovenop, dit bleek niet het juiste gleufje want mijn kaartje zat vast en wilde er met geen mogelijkheid meer uit.
Na behoorlijk wat gepeuter met een kleffe rug had ik het kaartje weer in handen, pffff. Een vriendelijke meneer had dit hoofdschuddend bekeken en wees ons toen op het juiste gleufje, er bestaan toch nog vriendelijke Fransen! 😉

Na de poortjes wees het zich bijna vanzelf en na drie dagen waren we volleerde Franse metroreizigers. Ook zoonlief kreeg er steeds meer lol in en al gauw wist hij het beter dan ik.

We hebben enorm genoten met z’n tweeën, gezellig gekletst en alle toeristische attracties bekeken.


Als mijn dochter 12 jaar wordt, gaan we zeker ook op stedentrip, ik kan het iedereen aanraden!

Liefs,
Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *