Beter goed gejat dan slecht verzonnen

De meivakantie zit er net op en wij denken alvast vooruit aan de zomervakantie. Om in de vakantiestemming te blijven, gaat de blog van vandaag over de voorbereidingen op een vakantie… en voordat je het weet, is het alweer tijd om te gaan. 

 

Ik hou van reizen… ik denk dat ik ook best al wat gezien heb van de wereld (al kan het altijd meer natuurlijk!). Het mooiste vind ik gewoon een ticket boeken en op de plaats van bestemming de rest beslissen en zien in welk avontuur ik beland.

Nu met kinderen is het toch net even anders. Ik vind het erg leuk om met de kids op vakantie te gaan, maar ik merk dat onze interessegebieden toch wel ver van elkaar af liggen en degene die vaak inbindt, ben ik. Zij zijn al snel tevreden met een zwembad, strand of een speeltuin, terwijl ik wel door de straatjes zou willen slenteren en iets van de omgeving zou willen leren kennen.

Maar… Ik denk dat ik een oplossing heb gevonden.. Tenminste… ik… want wat is beter dan slecht verzonnen? Inderdaad, goed gejat!

Mijn zoon was vorig jaar bij een vriendje aan het spelen en dit vriendje zou een paar weken later met zijn ouders en zus op vakantie gaan. Om in de vakantiestemming te komen, hadden zijn ouders een programma gemaakt. Dit bestond uit een aantal A4-tjes met per dag foto’s en tekst van de plekken die zij zouden gaan bezoeken. Een superidee vond ik en dit is altijd in mijn gedachten gebleven.

Nu hebben we besloten om op vakantie naar Kroatië te gaan. Een land waar nog niemand van ons is geweest. Als ik de afbeeldingen op internet zie, is het een prachtig land met heel veel dingen te zien en te bezoeken… maar hoe ga ik het land verkennen met twee kids die het niet erg vinden om elke dag aan het zwembad te liggen? Met zo’n programma dus!

Ik heb al een opzetje gemaakt en ik denk dat er een goed evenwicht is tussen luieren en verkennen. De ene dag doen we niets, de andere dag gaan we erop uit. Nu nog plaatjes en een beetje tekst erbij en dan printen. De kids hebben de plaatjes op internet al gezien en lijken al net zoveel zin te hebben als ik.

We zullen het programma als leidraad gebruiken waar uiteraard van afgeweken kan worden… want een vakantie loopt zoals een vakantie moet lopen. Wij hebben in ieder geval al voorpret en het lijkt erop alsof de kids nu in ieder geval (nog) het idee accepteren dat we ook dingen en plekken gaan bezoeken.

Wordt vervolgd met een ‘evaluatie’ na de vakantie… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *